Troja (EP)

by Fitz

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.
    Purchasable with gift card

      name your price

     

1.
Pochetok 00:52
2.
Rolerkoster 01:58
Во трета деценија имам само баркод, запечатена лузна, отворена рана и недвижечки крвоток. Ме закопуваат а штотуку се родив жив. Не успеав да докажам дека не сум крив... за сите грешки што ги направија моите идни потомци. Се трудам да се борам против мали непостоечки зелени суштества во невидливите логори. Клише непријател пронајди-уништи. Мисија заврши. Успешно ве освоивме вас. Сега сте под нас... Можеби премногу барам но премалку добивам. Ставам глава во торба и чекам да го преживеам ролеркостерот на животот во овој смрдлив град, немам иднина, немам ништо, само сакам да се расплачам... Мисија заврши. Успешно плачеме. Излетувам, ме нема повеќе. Брза помош пристигнува. Се слуша твојата молитва. Ме закопуваат, штотуку роден жив, загинав без посебна причина. Ова е мојот крај.
3.
Troja 03:35
Убаво ми е кога ќе ги видам своите некогашни пријатели Играат танц на животот, а над нив демне смртта Се се врти за престиж и моќ, фотеља и гламур Осакатени и бездушни, богати со злоба Убаво ми е кога ќе ги видам своите некогашни пријатели Блескаат во сјај, во фиктивен рај Се се врти за престиж и моќ, фотеља и гламур Кравата околу вратот бесилка на патот бесилка на патот Патетични робовладетели или слуги, Живеат осамени во сенките туѓи Војуваат за мир Работат за одмор Осамени до гроб со обезбеден тумор со обезбеден тумор И што кога И што кога И што кога ќе се разбудиш на пола живот? несреќен, осамен, без живот? И никогаш не ја разбраа среќата моја Синџирот симнат, моќен кaко Троја, Бирам слобода Бирам слобода Бирам слобода Избрав слобода
4.
Kraj 01:41
...и нема крај, нема крај на чекањето

about

Recorded, mixed and mastered by: Nenad Trifunovski - Tripe
Digitaly released by: Sixtynine Records (September, 2012)
Music/lyrics/artwork: Filip Tasevski - Fitz aka Feetz
credits

credits

released September 11, 2012

license

all rights reserved

tags

about

Fitz Macedonia

The melancholic punk rock sociologist from Noviot Pochetok and Retro Cabaret doing some self-centered acoustic shit.

contact / help

Contact Fitz

Streaming and
Download help

Report this album or account

If you like Fitz, you may also like: