Оружје од гнев (Single)

by Fitz

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.
    Purchasable with gift card

      name your price

     

lyrics

Можеш ли да ме водиш, слеп вернику, каде што води твојот грев?
Помеѓу свето и световно, се што имаш е оружје од гнев

Господине земјопоседнику крцка ли кога газиш трупови?
Го сонуваш ли денот кога ќе станат по главата на твојот син?

Еј ти врву еволуциски, кажи ми како тоа си
најинтелигентното суштество а се храниш со лешеви

Знам,
луѓето ќе сфатат се,
во некој друг таму прекрасен свет
кој хипотетички постои
но овде останавме осудени

Знам,
залудно е сега се,
во овој тажен и осамен свет,
еволуциски неуспех
роб на фиктивни симболи
патетичен роб на себе

Знам,
луѓето ќе сфатат се,
чекаат виза за другиот свет
кој хипотетички постои
а овде сме само осамени

Знам,
залудно е сега се,
во овој тажен и осамен свет,
го жалам човекот
еволуциски неуспех
роб на фиктивни симболи
со толку погрешни вредности
опколени насекаде

(english version coming soon)

credits

released November 19, 2014
Recorded, edited and mixed by Filip Tasevski - Fitz
Vocals recorded at studio MarryPhat
Mastered @ studio MarryPhat by Ivica Jankulovski

license

all rights reserved

tags

about

Fitz Macedonia

The melancholic punk rock sociologist from Noviot Pochetok and Retro Cabaret doing some self-centered acoustic shit.

contact / help

Contact Fitz

Streaming and
Download help

Report this track or account

If you like Fitz, you may also like: